fbpx

Защо не бива сами да започваме ремонт на инсталацията или на битовите електроуреди?

Защо не трябва сами да ремонтираме ел. инсталацията и електроуредите вкъщи

Всеки рано или късно се сблъсква с проблем в електроинсталацията, особено ако живее в старо жилище и сеченията на проводниците не са предвидени за по-големи натоварвания. Битовите електроуреди са неразделна част от нашето ежедневие и в даден момент отказват, тогава човек в стремежа си да се справи бързо с проблема започва сагата – Ремонтирай Сам. В това няма нищо лошо, а и много домакинства притиснати от ниските доходи в България се опитват да се справят със собствени сили без да имат нужната квалификация и опит.

Какви са последиците когато започнем сами да разглобяваме уредите без нужния опит?

При повреда на бойлера или готварската печка, които са най-често използваните в домакинството, в стремежа си бързо да решат проблема, много хора започват да разглобяват уредите и да извършват различни проби. Причините за дадена повреда могат да бъдат десетки и в някои случай и е необходим голям професионален опит за да се установи реално къде е проблема. Много потребители започват да сменят различни компоненти, част от които са здрави, като си мислят, че те са причината. Това води до загуба на много нерви, време и доста пари.

След неуспешни опити за да ремонтират сами, изпадат в паника и започват да търсят помощ от приятели или квалифициран специалист. Имали сме много подобни случаи, когато при нашето посещение при клиента е много трудно да направим професионална диагностика, защото са разкачени всички възможни сглобки и проводници. Това изключително много затруднява работата, в някои случаи я прави невъзможна. В такива моменти въпреки богатия опит, който имаме е необходимо много време за да възстановим оригиналната схема и чак тогава да започнем прецизна диагностика. Времето свързано с това е много и няма как да не се отрази на крайната цена на услугата, затова преди да разглобете сами помислете, какво бихте спестили само с едно телефонно обаждане.

В България има много керамични плотове, фурни и перални втора употреба на стари немски марки, които след неправомерно разглобяване не могат да се възстановят, защото са малко познати и липсва техническа документация за тях. Имали сме такива случаи, при които след опитите на клиента да ремонтира сам своята фурна, проблемите стават не един, а три, защото е направил няколко къси съединения и така други компоненти са изгорели. В един момент ремонта става невъзможен или изключително скъп, защото за уредите втора употреба внос от чужбина резервните части са много скъпи и се намират трудно на нашия пазар, и трябва да се прави внос за тях, което оскъпява крайната цена допълнително с транспортните разходи.

Какво печелим когато се доверим на доказани професионалисти ?

Най-важното е вашата безопасност и удобство. Само ремонт извършен от квалифицирани специалисти, може да гарантира безопасна работа и дълъг живот на вашите уреди.

Масова практика при самостоятелно ремонтиране на бойлера е да се пренебрегва задължителното зануляване или заземяване, в зависимост от това дали имате дву-проводна или три-проводна инсталация в жилището. Бойлера работи и без него, и хората си мислят, че всичко е наред. Но какво става, когато имаме утечка в нагревателя? Тогава токът търси най-малкото съпротивление, и при съвременните водопроводни инсталации, които са с полипропиленови тръби, няма как да се затвори веригата, както беше преди, когато се използваха метални тръби. Това е много опасно, особено ако се къпете при включен в мрежата бойлер, дори и само да си измиете ръцете съществува опасност за вас.

При някои видове повреди ремонтът излиза скъп и няма гаранция какъв период от време, ще можем да ползваме уреда. Такива са например бойлерите. При тях след 10-тата година от експлоатацията им корпуса им пробива, и най-добрия вариант е смяна с нов. В такива случаи ние предлагаме на нашите клиенти безплатна доставка и монтаж на нов бойлер с търговска отстъпка. Имаме добри търговски отношения с водещите български производители и вносители на резервни части за всички видове бойлери, фурни, керамични плотове, перални и други битови уреди. Използваме търговски отстъпки, което спестява пари на клиента. Пазара е пренаситен от най-различни фирми, които предлагат резервни компоненти с неясен произход и марка, затова изключително важно за нас е: Работим само с оригинални резервни части от доказани доставчици. Това осигурява безопасна работа и дълъг експлоатационен срок на вашите уреди.

Много голямо удобство за потребителите, е че ние извършваме всички услуги по домовете на клиента в удобно за него време, за разлика от други колеги, които ремонтират само в своята сервизна база. Така спестявате много усилия, нерви да демонтирате сами и да търсите подходящ транспорт за тежките, обемни електроуреди. Предпазвате ги и от козметични дефекти, защото всяко транспортиране крие рискове от одраскване или други леки наранявания.

Професионалистите в тази област освен голям опит притежават и собствени инструменти, прецизна измервателна апаратура, допълнителни приспособления, които са скъпи, но необходими за точна диагностика. Обикновеният потребител няма в дома си такива и не е рентабилно да инвестира средства в това.

Искаме само да подчертаем, че ние сме съпричастни към всички българи, които сами искат да се справят с проблеми по ел. инсталацията в дома си, защото знаем, че са притиснати от ниски доходи, затова извършваме всички услуги на разумни цени, при които можем да запазим качеството на работа, да гарантираме вашия комфорт и безопасност.

Имаме много доволни клиенти, станете и вие част от тях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>